<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 失控開始aio
返回列表 回復 發帖
你仲未聚焦到個問題所在.

一個以親中 共意識形態為主組成o既群體, 會提名到2-3個受社會絕大多數接受o既候選人o既機會率有幾多? 微乎奇微.
社會泛民對建制o既支持度, 根據立法會直選得票率, 大概係 55:45 之 ...
Winters 發表於 2014-10-1 05:35 AM
社會泛民對建制o既支持度, 根據立法會直選得票率, 大概係 55:45 之比
===============================================================
兄台的確是我所見支持民主人士中 , 較有見地的 ... 泛民還在說 "長期保持64黃金比例" ...
泛民收皮拉 , 你地明明係由7:3下跌到55:45 !!!
你仲未聚焦到個問題所在.

一個以親中 共意識形態為主組成o既群體, 會提名到2-3個受社會絕大多數接受o既候選人o既機會率有幾多? 微乎奇微.
社會泛民對建制o既支持度, 根據立法會直選得票率, 大概係 55:45 之 ...
Winters 發表於 2014-10-1 05:35 AM
但係所有議案,必須要立法會通過,
當如果立法會嘅泛民比較多,
個政府嘅真正話事權就會有唔同。
就等如奧巴馬施政,都要等國會通過。
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
佢就係做啲,固意唔做啲,
先到至今日。
hamsubboy 發表於 2014-10-1 05:29 AM
好似新九組方案咁都比北京媽到暈啦, 仲有一D野, 香港人都應該睇下, 然後再反思點解英國二戰之後俾絕大部份殖民地自決未來, 不過唔包括香港o既因由.

http://www.vjmedia.com.hk/articles/2014/01/11/60039
泰國唔係民選??? 烏克蘭唔係民選???
"民主運動" 有幾民主 , 我完全明白:smile_
邊個做特首都一樣,佢只係可以選擇佢嘅領導班子,唔可以去訂立一條法律。
當議會反對票比較多,咩嘢惡法都唔可以成事。
這才是根本。
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
社會泛民對建制o既支持度, 根據立法會直選得票率, 大概係 55:45 之比
===============================================================
兄台的確是我所見支持民主人士中 , 較有見地的 ... 泛民還在說 "長期保持64黃金比例" ...
泛民收皮拉 , 你地明明係由7:3下跌到55:45 !!!
迦樓羅女王 發表於 2014-10-1 05:40 AM
支持民主=/=支持所有泛民, 宜家香港搞到咁, 泛民都要負上好大責任.

泛民對建制的比例, 由70:30跌到60:40, 再趺到55:45, 原因有好多, 選舉制度改變...民心轉變...

不過最重要o既因素, 我會話係香港人o既組成o既重大變更, 你明啦
試諗下,如果特守係梁振英,所有嘅立法會議員係泛民。
梁振英係做唔到嘢㗎!
一 定 會 成 功 。
支持民主=/=支持所有泛民, 宜家香港搞到咁, 泛民都要負上好大責任.

泛民對建制的比例, 由70:30跌到60:40, 再趺到55:45, 原因有好多, 選舉制度改變...民心轉變...

不過最重要o既因素, 我會話係香港人o既組成o既重 ...
Winters 發表於 2014-10-1 05:49 AM
但係150名嘅名額一來冇人要求減少,
二來呢個論點泛民會俾啲家庭團聚罵爆輸得會好慘。
搞唔到,搞唔掂。
一 定 會 成 功 。

其實 , 香港政府/警方己經沒有選擇 , 只有一條路 ... 唸下烏克蘭/埃及 ,你少少鎮壓 , 對家就有借口玩野~~

記得 , 叫解放軍入城/鎮壓既 , 比佔中做既 , 白痴一百萬倍 ... 請做聰明人
但係150名嘅名額一來冇人要求減少,
二來呢個論點泛民會俾啲家庭團聚罵爆輸得會好慘。
搞唔到,搞唔掂。
hamsubboy 發表於 2014-10-1 05:54 AM
H兄終於有個反擊得分 ... 支持你
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 失控開始aio

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。