<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 全面禁煙點睇? [積極回應者+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:08 PM:6 c, \/ h$ F4 e! L
坦白講吖,如過香港通過法例將煙仔等...
1 M- A# L* ?, T3 F& I: a

4 h/ O" K! L2 H% U2 |8 B( v$ i5 V  R我好欣賞你, 但你係唔係真係做到o係唔影響人o既情況下食煙?
Originally posted by RyuII at 2005-5-10 10:36 PM:" f) z3 w2 q' V( J6 `

9 V/ ^/ K% d' e  `4 {! z8 w$ y( M* D
3 D2 a- Z; r. e4 X我好欣賞你, 但你係唔係真係做到o係唔影響人o既情況下食煙?
7 k5 F6 t2 `5 q: d2 T* z2 j+ R& h: L' S9 E# ~9 O  N/ k4 V* f

1 o9 a8 z8 _3 G& U' s# N  R: r$ d
9 R7 |" |) V% I: f1 Zyes,我只喺自己office (已裝2部空氣淨化機),汽車同屋企食.........我出街同出去食飯係唔食煙嘅 (私人會所另計因有smoking room)。咁大個人自我約束好緊要~!
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:53 PM:" \# ~: ^! U: n& \

& @1 {& T+ e* c) [& n7 I. t8 o/ K# f+ x; \
' p3 ?  o  j5 `/ A0 j6 d+ F0 f

/ H; Q. d. R$ _4 n! @' r. Syes,我只喺自己office (已裝...
4 j' @$ a! p) q7 Y1 \
& k" z; e* m1 h  Y0 Z
最得好好, 但為左家人著想, 都係戎左佢啦
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:53 PM:: ^8 K: n$ a+ B4 u6 X/ D
* p( H! w" N1 J
' e' n" B+ Y" h: s' T$ J& N8 j

8 L8 h. |# C5 a( Z/ i" Q" p0 R, Q3 {* ?) q- z$ D
yes,我只喺自己office (已裝...
6 |  ~* p3 I' q  p
3 s8 ~; Z* F! Y5 i

. a+ |# l% o1 g- c為埋自己著想....戒左佢la @@
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:08 PM:( g% b  `& W+ b( f5 v  L
坦白講吖,如過香港通過法例將煙仔等...
$ Z5 l4 ]6 v: }+ X

1 J: B8 B1 @& }, }; s3 g7 F: Q, A
4 D+ w7 @0 }+ U" M0 m1 m, h香港抽煙酒稅抽得好重* b( e! k* Z% I8 E% F
e條財路政府梗係唔會斷la/ G, b# U  `$ _5 J+ a
; ~% _, I9 Y4 T7 I8 b
而且一禁會影響不于預政策ge原則 @@
Support no smoking!
RyuII兄&MaxFigo兄,多謝你哋嘅關心同忠告先,小弟非常感激 ^^~
我自己都食煙,不過就唔會係d唔食煙的人面前食,除非佢同我講唔介意我食。
禁啦應該
我支持囉,  E8 D9 v% \+ [. G
無理由要d唔吸煙既人食吸煙d人既二手煙囉~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 全面禁煙點睇? [積極回應者+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。