<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 江湖百曉生特區(九哥親自解答)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2005-8-6 01:57 AM:
同 program leader 講就應該可以 geh, but 我 send 左好多 e-mail 問佢d comment 佢都冇覆我 (當然我冇話係咪關該同學事啦)
唔好用 e-mail 問啦. 其實e-mail 幾冇禮貌(尤其是下對上), 你唔喺佢個客, 咁煩嘅事唔通寫篇論文比你. 而且有好多嘢好主觀, 第時你攞封mail去同佢理論或投訴, 佢咪好煩.
如果佢一肚火, 佢都想發洩, 如果唔太遠不如直接見佢. 
Originally posted by bigfish at 2005-8-6 01:57 AM:
另外, 有陣時表面上同o個個同學係冇野o既, 其他人都睇唔出, 係我d frd 知道佢d 陰濕野, 但各自都心中有數, 知道大家唔妥對方, 咁就已經好難溝通啦, 我都想化解呀, 不過點先可以行出第一步呢? coz 上次去遊船河, 佢同佢o個幾個朋友都話要補習唔肯黎 (大佬, 暑假仲補習!?)
暑假補習唔出奇, 我中四開始就喺咁. 一直到大學都出去學英文.
唔好聽朋友講咁多, 你見我mail, 好強調直接, 就是因為我有經驗feel到有d嘢你可能轉了彎. 而且自己事自己攪, 人地意見可聽, 但唔可以成為單一指示.
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
Originally posted by fatfatdragon at 2005-8-6 02:04 AM:

繼續多嘴

其實我在 26fun ...
你講得好o岩, 中國的科技較以前大有進步, 當中有某些領域達到一流水平, 假以時日, 相信中國o既尖端科技及軍事科技可以追趕歐美列強, 始終中國要走出第一步, 例如加強人材培訓, 改善法制, 鼓勵同先進國家o既軍事/資訊/醫療技術交流, 咁相信不出一百年, 中國絕對可以扭轉西方角家壟斷局面
Originally posted by fatfatdragon at 2005-8-6 02:13 AM:

唔好用 e-mail 問啦. 其實e-mail 幾...
多謝你o既提點
你話我轉了彎, 我諗係我逃避緊, 唔肯面對面講清楚 jeh...我知應該點做了
Originally posted by will213 at 2005-8-5 05:39 PM:

亨兄是26fun的才子, 當然無問題啦!

笨兄,伙也不要謙讓, 你假假地亦是龍珠博士
亨兄是26fun陶傑
Originally posted by bigfish at 2005-8-6 02:22 AM:

多謝你o既提點
你話我轉了彎, 我諗係我逃避緊, 唔肯面對面講清楚 jeh...我知應該點做了
好高興你明白我的意思. 不過想提一提你,
我主張 面對面同 project leader 講清楚先. 其實是問清楚, 請教他如何做好一些.
至於你同學, 反而可以遲一步. (因為比分你是 project leader).
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
Originally posted by fatfatdragon at 2005-8-6 02:13 AM:

唔好用 e-mail 問啦. 其實e-mail 幾...
人地係 leader, 呀蛇, 你係學生, 係求學.....係個"求"字.......人地收咗人工, 教完就算, 你想知多d, 真係要求吓人嫁.......

另, 自問点解你同個 leader唔熟, 人地就熟? 會唔會你門户之見太深??  其實學校同依度一樣開放, 你敢係依度問, 点解唔係學校問呢???
Originally posted by qweqweqwe at 2005-8-6 07:03 AM:

亨兄是26fun陶傑
如果九哥是26fun陶傑, 我以後唔回覆了..
Originally posted by d228216 at 2005-8-6 11:27:

如果九哥是26fun陶傑, 我以後唔回覆了..
我是我, 陶傑是陶傑, 我與他平輩論交, 不過他名氣比較大而已...
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
Originally posted by 亨九利 at 2005-8-6 11:31 AM:

我是我, 陶傑是陶傑, 我與他平輩論交, 不過他名氣比較大而已...
敢就好啦, 我就係唔鍾佢, 唔好問我点解, 我都唔知, 亦唔好勸我! 一句: 百萬軍帥可奪, 匹夫之勇難移 (唔記得邊個講).
Originally posted by 亨九利 at 2005-8-5 05:49 PM:

Q:1949年以來,中共領導人均致力建...
thx,
愛死你>33333333333333<
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 江湖百曉生特區(九哥親自解答)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。