<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【每日一篇好文區】 » 意見區
返回列表 回復 發帖
Crap 兄, 有兩個問題,

1. 我在 烏雲 一文後寫了些自己經驗. 我想問這樣的短文, 可否貼在出面, 即自己一個獨立post ? 另外, 除了[原創] 我想打 [生活] (其實自己都唔知邊類) ok 唔 ok 呢 ?
雖然寫得不大好, 但我想多些人看到. 請給意見.

烏雲 link

2. 小弟睇過一些書, 主要是小說, 有少少其他的, 想在這推薦, 但又唔想寫很多(像置頂區好書推介, 太痛苦啦) 可唔可以出好簡單的post, 例如只講書名, 作者, 內容簡介(好簡單), 好在那裡就算.

3. (搭單題). 我在 [漫畫區] 出了兩貼在 [加分題], 一個是關於"扭蛋", "另一個是關於"漫畫/動畫感受", 是你最先出post. 我寫了些東西但是冇+分(重點不是想+分, 只是想知, 有冇人看, 因為除了版主加分=有看, 其他人很小回). 另想問(多口問下), 這些加分題有冇時限?

最後一個補充, will 大 的 天下第一  <<武功擂台>>, 我有些補充, 在他post 之下 (雖然不多可以看看, 希望有幫助).

Thanks
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
Originally posted by crap at 2005-6-26 01:16 AM:
唔好意思呀wil兄
因為小弟無入去個topic度
所以無留意, 非常抱歉

呢個遊戲可以考慮
等小弟諗下有無方法搞得好d令更多人參加,
3日內答覆您

多謝你的幫助
本人突發奇想是否可以開個有關辯論的話題?就是說由版主出一個題目.有興趣者加入討論支持正方或反方(限5天內)然後會員根據他們的言論,展開投票並選出最佳辯論員(給予獎勵;勝利的一方所有發言者也得到獎勵)?

[轉貼][玄幻][長篇]我是大法師(作者:網络騎士)
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ge=1&highlight=

[轉貼] 衛斯理系列 - 筆友[nep+]
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ge=1&highlight=

[转贴][魔幻长篇]骑士的战争[nep+]

本人不會做link(拍洗 閩南語)

我想問問看以上的作品能變成精華嗎?有人喜歡玄幻小說嗎?若有的話,本人必定努力轉貼!

[ Last edited by hideaki on 2005-6-27 at 11:36 AM ]
♀我爱黑涩会♂
☆鬼鬼後援會☆
[EF]GuiGui1989811
Originally posted by hideaki at 2005-6-27 01:26 PM:
本人突發奇想是否可以開個有關辯論的...
好提議
但有很多事還要考慮
如參加人數, 賽際, 評分等
現時文學交流區初開幕
小弟希望可以先集中人流
遲些再舉辦辯論
但仍非常感激hide兄的寶貴意見
將來一定會採用的

至於精華評審方面
將有重大改革
有一段時間沒有加任何文章入精華內
希望hide等等,
先繼續貼文
煩請Crap兄替我將"俗世中, 論武功不知邊個高"合併入will213兄"金庸武功"主題內, 多謝!!!
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
Originally posted by 亨九利 at 2005-6-28 12:05 AM:
煩請Crap兄替我將"俗世中, 論武功不知邊個高"合併入will213兄"金庸武功"主題內, 多謝!!!
搞掂
Originally posted by fatfatdragon at 2005-6-26 06:52 AM:

1. 我在 烏...
crap 兄, 如果可以再答一答小弟的三個問題 (長細少少).

thanks
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
Originally posted by fatfatdragon at 2005-6-28 12:41 PM:

crap 兄, 如果可以再答一答小弟的三個問題 (長細少少).

thanks
哝..............................................
我原來用左個腦答你, 無寫出黎=.=""""""
sorrysorry

1. 我在 烏雲 一文後寫了些自己經驗. 我想問這樣的短文, 可否貼在出面, 即自己一個獨立post ? 另外, 除了[原創] 我想打 [生活] (其實自己都唔知邊類) ok 唔 ok 呢 ?
雖然寫得不大好, 但我想多些人看到. 請給意見.

烏雲 link
關於讀後感, 盡量寫在有關文章topic內, 以方便版友閱讀,
如果寫了讀後感, 只需在意見區留言, 小弟看一次後可為大家加入精華
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=50399&fpage=1
fat兄認為這做法如何?
2. 小弟睇過一些書, 主要是小說, 有少少其他的, 想在這推薦, 但又唔想寫很多(像置頂區好書推介, 太痛苦啦) 可唔可以出好簡單的post, 例如只講書名, 作者, 內容簡介(好簡單), 好在那裡就算.
其實好書推介所唔需要百份百原創, 書的資料可以從網上找, 若找不到直接寫您有的資料+讀後感就可以了, 所以post在好書推介所就可以, 貴精或貴多都無任歡迎
3. (搭單題). 我在 [漫畫區] 出了兩貼在 [加分題], 一個是關於"扭蛋", "另一個是關於"漫畫/動畫感受", 是你最先出post. 我寫了些東西但是冇+分(重點不是想+分, 只是想知, 有冇人看, 因為除了版主加分=有看, 其他人很小回). 另想問(多口問下), 這些加分題有冇時限?
吹水版的加分題取消置頂後就沒效了, 玩具版的小弟不太清楚, 因小弟只屬輔助, 但基本上應該無時限, 我過去幫您看看
下次有加分問題可以直接留在該版的反映區, EF版主係好好人嫁
最後一個補充, will 大 的 天下第一  <<武功擂台>>, 我有些補充, 在他post 之下 (雖然不多可以看看, 希望有幫助).

Thanks
看了, 這活動還在處理中, 等等
crap 兄, 好清楚, Thanks a lot !
Originally posted by crap at 2005-6-28 12:09 PM:

如果寫了讀後感, 只需在意見區留言, 小弟看一次後可為大家加入精華
同意!多謝解釋.
Originally posted by crap at 2005-6-28 10:08 AM:

搞掂
Thank you 晒...
我和亨兄已經同化啦, 應有80年的功力..... 我和亨兄必會努力出招
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【每日一篇好文區】 » 意見區

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。