<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 江湖百曉生特區(九哥親自解答)
返回列表 回復 發帖
謝謝, 等我少d上網先, 仲以為自己腎虧到成日頭暈暈tim

新問題:

如何分別對方是否講緊大話?
神六太空人說在太空看不到長城, 說過在長城是太空中唯一能看到的人類建築那位仁兄確是一個大騙子
Originally posted by research2005010 at 2005-8-1 16:23:
新問題:
如何分別對方是否講緊大話?
看看說話者的神態是否閃縮, 反覆追問, 並細想有關細節是否合情合理
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
咁如何於反覆追問的時間避免對方起疑我懷疑佢講大話呢?
神六太空人說在太空看不到長城, 說過在長城是太空中唯一能看到的人類建築那位仁兄確是一個大騙子
Originally posted by research2005010 at 2005-8-1 19:49:
咁如何於反覆追問的時間避免對方起疑我懷疑佢講大話呢?
扮成一副很誠懇和很蠢的樣子, 讓對方真的以為你是不解而多番追問!!!
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
問題一:近排見到有個傻仔,想打七佢
問題二::近排又有個傻仔同我發生罵戰,又想打七佢
請回答,阿(九)哥
1.如何可以更心狠手辣 係商場上只有心狠手辣只可以立足 但自問我未到屋企人高深如何可再高

2.本人頭痛半年有多(天天如是),次次都係食止痛藥,未知有其他方法可以止痛(醫生都係俾止痛藥我),本人對眼更有時無啦啦模糊上黎達10秒...未知所謂何事?(本人唔想屋企人擔心驚睇左醫生俾佢地知)
Originally posted by bbqbbq83 at 2005-8-1 20:12:
請回答,阿(九)哥
這條不是問題, 發問問題也不會, 誰是傻仔?

這條也不是問題, 誰是傻仔? 由此可見!!!
就憑你提出這兩條不是問題的問題可知, 你比你想打的那人還要傻, 我勸你唔好撩人, 小心比人打死!!!

仲有你講粗口(請參考層2), 我會向版主投訴你的言論!!!:cool:
Originally posted by 魔術師 at 2005-8-1 20:18:
1.如何可以更心狠手辣 係商場上只有心...
1.如何可以更心狠手辣, 係商場上只有心狠手辣只可以立足, 但自問我未到屋企人高深, 如何可再高?
心狠手辣是性格使然, 除非是經過重大事故而使你變得心狠手辣, 否則不是一朝一夕所能轉變; 既然你說你的家人是心狠手辣之輩, 何妨向他們取經!!!

2.本人頭痛半年有多(天天如是),次次都係食止痛藥,未知有其他方法可以止痛(醫生都係俾止痛藥我),本人對眼更有時無啦啦模糊上黎達10秒...未知所謂何事?(本人唔想屋企人擔心驚睇左醫生俾佢地知)
不要再光顧私人診所了, 趕快到醫院作詳細檢查吧!!!
享兄,恭喜你

希望「江湖百曉生特區」言論滔滔

送上花籃一個

花籃 0.jpg

花籃 0.jpg (157.9 KB)
365 x 487 PIXEL下載

Originally posted by 亨九利 at 2005-8-1 01:53 PM:
我答1:債主就是我女人
[color=Pur...
我答1:欠她的是錢債,真銀!
"還債....出得棃行,預咗要還",但攞乜嚟還,依家連毛都毋條喎......d228216你不如飲少十箱八箱XO,借住D比我江湖救急...一人夾D,大家幫幫忙...幫幫忙......

我答2:"對她說: 男人以事業為重, 沒有事業基礎, 不會有好婚姻!!!"
後生仲或者得,40幾歲人仲用呢招,隨時比人大番轉頭,真係叫你比d事業成績佢睇就大劑......隨時話唔計較ga話,已經入埋直路添.....毋灣轉......

九阿哥,亨sir,見你新開張,原本想到賀旺下個場,依家攪到你,唔好意思,毋辦法ga話,我都是自己想辦法......你話買兇好唔好呢?...吓...

[ Last edited by sohozhk on 2005-8-1 at 11:32 PM ]
人生是沒有彩排的!每天都是現場直播!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 江湖百曉生特區(九哥親自解答)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。