<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 江湖百曉生特區(九哥親自解答)
返回列表 回復 發帖

九哥,是我呀

今日中午已經到左婆羅乃,我依家係網吧呀!
呢面四季如夏,政府話犯罪率與東南亞國家比較,一直保持最低水平,所發生犯罪案件多為賭博、破屋行竊、傷害及非法移民等,鮮聞重大刑案。當然,因為75%土地為原始熱帶雨林所覆蓋,所以有甚麼發生過也毋人知。

笨小孩兄,
其實九哥和d228216見你係小孩,才毋講清楚,驚嚇親你。
所謂九出十三歸,意思是比如你想借12k,當你辦妥手續簽左名,公司職員會將借款交比你,叫你當面點清楚,你數來數去,發覺少了,只得9k,問點解。公司職員會話條數毋錯,你確係借12k,扣除介紹費、服務費、手續費、回贈、預繳利息之類後,你剩番係9k。咁你會即刻話,我全數退番借款比公司得唔得,公司職員話得,又會幫你辦妥手續等你簽左名,就會同你講,你先頭借左12k,計埋今日利息,打多個折扣比你,依家你欠公司13k,而你還左9k,仲欠公司4k。這就是最簡單的九出十三歸,即出9k比你,你要即刻歸還就13k。

公司職員跟住會好心同你講清楚,你仲欠公司4k,依家有毋得還,如果毋,就每過一日,計一小釘,即除左之前你同意的利息以外,每日另加一息口,比如15%,隔左三日唔還,在計完第三日的小釘之後,再加一大釘,比如30%。上面是一個粗略的計法,但依家時代進步,通常已經係9出18歸,所以每逢你想借10萬,疊馬仔都會勸你借夠20萬。明無?

阿九哥,呢面同台灣原來毋時差嫁,幾時過來行番轉? 爽......呀!依唉...個面有野睇...講住咁多先......:cool:
人生是沒有彩排的!每天都是現場直播!
Originally posted by sohozhk at 2005-8-3 08:23 PM:
今日中午已經到左婆羅乃,我依家係網...
soho兄:

首先祝你個債主唔會去到婆羅乃搵你!

點解"九出"係借12k會俾9k我,而唔係借10k俾9k我呢?條數點計?”所以每逢你想借10萬,疊馬仔都會勸你借夠20萬。明無?”都係唔明,借20萬咪要還更多?

睇黎我都要去婆羅乃行番轉,我對陳年草鞋都唔知去左邊,真係大鑊大鑊!:cool:

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
d佬,如果您可以的話,
您可唔以幫手加E個區的分數,
因為始終我唔明您地講咩,
又唔可以常日睇到d回答~
thanks ^^

笨小孩兄

是你叫自己做笨...小孩,都預左你唔明嫁啦,如果唔係,你都唔會叫笨...小孩嫁啦......
依唉...笨小孩積分都有 1105,笨成咁幼稚,都攞到分,比分你ga,都唔高明得去邊......
上本版有好多哥哥仔,一講就明,但唔講就唔知,所以呢度講ga,人地明咪得蘿......
你仲想繼續笨下去咩?咪對住自己張相 banana 蘿......banana, banana......
人生是沒有彩排的!每天都是現場直播!
Originally posted by 月月鳥 at 2005-8-3 11:43 PM:
d佬,如果您可以的話,
您可唔以幫手加E個區的分數,
因為始終我唔明您地講咩,
又唔可以常日睇到d回答~
thanks ^^
叫我嗎??
Originally posted by d228216 at 2005-8-3 11:48 PM:

叫我嗎??
可以嘛~
Originally posted by 月月鳥 at 2005-8-3 11:49 PM:

可以嘛~
sure la!
Originally posted by d228216 at 2005-8-3 11:54 PM:

sure la!
thanks~~
Upper Finish add point
Originally posted by will213 at 2005-8-3 15:07:
亨兄,

小弟多數在好文區/動畫區中出沒, 尤以好文區中的金庸出招最多,
現在, 好少人出招, 小弟是否應放棄這話題呢??
贈兄四字: 隨遇而安
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 江湖百曉生特區(九哥親自解答)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。